Foto: Vir facebook
LokalnoŠportV fokusu

Vijoličasti v novi sezoni precej spremenjeni

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor bo v prihodnji sezoni dodobra kadrovsko spremenjen, je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Marko Šuler, saj po izteku pogodbe odhaja osem igralcev, Tavares pa začenja priprave z moštvom.

Cretu iz kluba že pred iztekom pogodbe

V prihodnje za Maribor ne bodo igrali Alexandru Cretu, ki je že pred iztekom pogodbe končal svojo mariborsko avanturo, Denis Klinar, Kenan Pirić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Felipe Santos in Gregor Bajde, ki jim 31. maja poteče pogodba.

V novi sezoni bo moč videti nov Maribor

»Igralci so šli na premor, nam pa se začenja osrednji del. Čeprav lahko rečemo, da traja že nekaj časa. Več tednov so zadeve že v polnem zamahu, nekatere so urejene in dorečene, nekatere v zaključni fazi. Smo v specifičnem obdobju, zadeve se šele zdaj odpirajo. Kratek je rok do prestopnih aktivnosti, ki pa bodo za nas velikega pomena. Nerealno bi bilo pričakovati, da bi prav vse načrtovane zadeve izpeljali v poletnem prestopnem roku, nekatere osnove pa verjamem, da bomo. Kar nekaj igralcev odhaja. Vsi, ki jim potečejo pogodbe. Razen Tavaresa. Nekateri igralci s še veljavnimi pogodbami so dobili znak, da si lahko poiščejo novo okolje. Nekateri mladi so že bili priključeni k moštvu, nekateri še bodo. S tremi, štirimi igralci pa smo v resnih pogovorih in upam, da bo kmalu s kom že lahko sklenili dogovor. Bo kar nekaj novih obrazov, predvsem pa bomo v novi sezoni videli nov Maribor,« je poudaril Šuler in dodal, da Jasmin Handanović prehaja v nogometno šolo ter nadaljuje življenje s klubom.

Vijoličasti so v zadnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije osvojili drugo mesto, takoj za Muro.

(uredništvo)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno