Foto: Arhiv
KulturaŠportV fokusuVideozanimivo

(VIDEO) Zgodba žive ikone Zlatana Ibrahimoviča prihaja na filmska platna

Film o švedskem nogometašu bosanskega porekla Zlatanu Ibrahimoviću bo premierno prikazan 10. septembra. Film je režiral Jens Sjogren, razkriva podrobnosti iz življenja švedskega reprezentanta, ki je s svojim prepoznavnim slogom in balkanskim šarmom osvojil simpatije po vsem planetu.

Realizacija filma je priredba knjige “Jaz sem Zlatan”, prodajne uspešnice, ki sta jo skupaj z Ibrahimovićem napisala Jakob Beckman in David Lagercrantz. Film razkriva podrobnosti iz življenja švedskega reprezentanta, ki je s svojim prepoznavnim slogom in balkanskim šarmom osvojil simpatije po vsem planetu. Poglejte si VIDEO trailler ,,Jaz sem Zlatan,,

Zgodba žive ikone” je promocijski slogan, ki spremlja naslov, ki sta ga ustvarila Nordisk Film in BRF. Prikazana bo Ibrahimovićeva pot iz revne soseske Malmö, v disfunkcionalni delavski družini, od koder je dosegel vrh svetovnega nogometa in elitnih evropskih klubov.

Ibru bosta v različnih življenjskih obdobjih igrala dva albanska igralca. Dominic Bajraktari Andersson igra mladega Zlatana pri 11 letih, medtem ko Granit Rushiti pooseblja odraslega športnika, ki je svet na igrišču osvojil s svojo drznostjo. Zlatanovo mamo Jurko Gavrić, doma iz Hrvaške, igra Merima Dizdarević, Čedomir Glisović pa se znajde v vlogi Zlatanovega očeta.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura