Foto: GOV.si
EvropakoronavirusPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Janez Janša: Z dodatnimi dozami cepiva iz Madžarske lahko računamo na zadostno precepljenost in sproščeno poletje

Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil slavnostne predaje cepiva AstraZeneca, ki ga je v višini 300.000 odmerkov Sloveniji posodila Madžarska. Ob tej priložnosti je v Ljubljani potekala tudi izjava za medije, na kateri so sodelovali predsednik vlade Janez Janša, minister za zunanje zadeve Republike Madžarske Petér Szijjártó, minister za zdravje Janez Poklukar in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. (VIDEO):

Predsednik vlade Janez Janša je uvodoma izrazil veselje, da v Sloveniji gostimo ministra za zunanje zadeve. “Danes je za Slovenijo dvakrat poseben dan. Pred natančno tridesetimi leti je prisegla prva generacija slovenske vojske, zato tudi nosim spominski znak v spomin na tisti pomemben dan. Takrat je bilo pred nami še vse odprto, razglasitev samostojne države, pričakovana agresija in predvsem bili smo sami,” je uvodoma dejal premier in nadaljeval, da danes Slovenija ni več sama in tudi obdana je s štirimi prijateljskimi državami. “Tudi v preizkušnji, ki jo predstavlja pandemija, nismo bili sami. Današnja gesta, da nam posodite 300.000 odmerkov cepiva Astra Zeneca to dokazuje na najboljši možen praktičen način,” je uvodoma še povedal premier. (VIDEO)

Poudaril je tudi, da je bila Madžarska med tistimi državami, ki so bile na epidemijo bistveno bolje pripravljene od evropskega povprečja. “Zato nam je Madžarska pomagala že v začetku prvega vala lansko pomlad. Takrat smo imeli prazna skladišča zaščitne opreme in ponovno se zahvaljujemo za tisto pomoč v obliki zaščitne opreme, ki ste jo podarili slovenskim bolnišnicam,” je dejal premier. Po njegovih besedah je Madžarska tudi daleč nadpovprečno uspešna pri zagotavljanju cepiva in cepljenju prebivalstva, saj je med najboljšimi v Evropi in v svetu, za kar je premier tudi iskreno čestital.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa