Dogodki in prireditveKulturaLokalnoV fokusuVideo

(VIDEO) Vurberški Festival narodno zabavne glasbe na 30. obletnico Slovenije

Včeraj je potekal 29. vurberški festival, na njem pa je nastopilo 14 izbranih ansamblov, ki so se tradicionalnemu slovenskemu festivalu narodno-zabavne glasbe predstavili s prav toliko novimi skladbami. Vsak izmed njih pa je zaigral tudi po eno Slakovo uspešnico. Zmagal je ansambel iz Vipave, Špadni fantje s skladbo “Ne pozabi” (VIDEO SPOT)

Vurberški festival pa sovpada tudi z Dnevom državnosti. Ker so prireditev lansko leto zaradi epidemije bili primorani odpovedati, bi včerajšnji festival prav tako kot država Slovenija obeležili tridesetega. Več si oglejte v VIDEO izjavi organizatorja Turističnega društva Vurberk:

Poleg tekmovalne skladbe, ki seveda mora biti povsem nova, je moral vsak ansambel za »ogrevanje« zaigrati še skladbo iz bogate zakladnice ansambla Lojzeta Slaka. V spomin na legendarnega frajtonarja se na festivalu ansambli potegujejo za plaketo Lojzeta Slaka, ki jo za izvedbo podeljuje strokovna žirija, v njihovi domeni pa je tudi plaketa Jožeta Šifrarja, preminulega Slakovega pevca, ki jo prejme ansambel za najboljšo vokalno izvedbo. Prvič pa so podelili tudi plaketo Tineta Lesjaka ter Fanike Požek.

Na festivalu Vurberk so se predstavili ansambli: Pik iz Šentjurja, Špadni fantje iz Vipave, Raubarji iz Škofje Loke, Brloga iz Šentilja v Slovenskih goricah, iz Slovenj Gradca ansambla Itak in Vez, Neli in muskontarji iz Vremskega Britofa, iz Metlike prihajajo člani ansambla Andreja Bajuka, s Cola Gregorja Kobala in iz Nove vasi Tomaža Rota, z Dolenjske Šentjanci, Posluh iz Vitanja, iz Novega mesta Poziv s Ksenjo Šašek ter Galama iz Poljčan.

Še nekaj utrinkov iz uspešno zaključenega 29. festivala Vurberk 2021 (VIDEO)

Mogoče vam bo všeč