Foto: KPV
GospodarstvokoronavirusSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) V normalno poletje le z upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja virusa

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovali dr. Mateja Logar, vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje, in mag. Marjana Majerič, direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije v okviru Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Epidemija se umirja, nismo pa še tam, kjer bi želeli biti, je v nadaljevanju pojasnila dr. Matej Logar. Glede na ostale EU države, je v Sloveniji epidemiološka situacija bistveno slabša, zato moramo biti še vedno previdni in upoštevati veljavne ukrepe. Če bomo vsi upoštevali ukrepe, bomo poletje lahko  preživeli dokaj normalno in brez hujših omejitev, je zaključila vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje (VIDEO):

Direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije na GZS Marjana Majerič je povedala, da je Gospodarska zbornica Slovenije že na začetku opozarjala vlado o pomenu cepljenja v gospodarstvu. Zagovarjajo namreč 100% precepljenost delovno aktivnega prebivalstva, s tem pridemo tudi do prihrankov v državni blagajni. Interes Gospodarske zbornice Slovenije je tudi, da čim prej dosežemo kolektivno imunost. (VIDEO)

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč