Foto: DOŠ II, Lendava
Dogodki in prireditveLokalnošolstvo in znanjeV fokusuVideo

(video) V Lendavi so obeležili 50 let delovanja dvojezične osnovne šole otrok s posebnimi potrebami

Dvojezična osnovna šola II Lendava je obeležila 50 let samostojnega obstoja. Ta pomembna institucija, ki je globoko vpeta v izobraževanje otrok s posebnimi potrebami na območju Upravne enote Lendava zaradi trenutnih okoliščin ni mogla tradicionalno obeležiti svojega dne, je pa to storila preko spleta in z video vsebino.

Šola za otroke s posebnimi potrebami je v Lendavi samostojno začela delovati leta 1971, pred tem pa je bil ustanovljen samo oddelek v okviru takratne osnovne šole. Ob tem častitljivem jubileju sta ob tej priložnosti spregovorila župan občine Lendava Janez Magyar ter poslanec Madžarske skupnosti in predsednik Sveta pomursko madžarske samoupravne skupnosti Ferenc Horvath (video):

Ker se zaradi trenutnih okoliščin niso mogli tradicionalno skupaj poveseliti, so obletnico obeležili preko spleta. Irena Kumer, iz zavoda Republike Slovenije za šolstvo v Murski Soboti je v nagovoru izrekla nekaj toplih besed in čestitala ob jubileju (video):

V petdesetih letih samostojnega delovanja so šolo obiskovali številni učenci, zamenjali pa so se tudi mnogi učitelji. Danes Dvojezično osnovno šolo II Lendava obiskuje 24 učencev, ki se v šoli dobro počutijo, šolo pa napolnjuje posebna energija.

Vir: Občina Lendava, Dvojezična osnovna šola II Lendava

Mogoče vam bo všeč