PolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Utrinki 12. Kongresa SDS pod geslom: “Gradimo Slovenijo #Zate”

V Slovenskih Konjicah je potekal 12. Kongres Slovenske demokratske stranke.  Na volilnem kongresu so bili izvoljeni člani Izvršilnega in Nadzornega odbora stranke za naslednja štiri leta, ter predsednik stranke. Poleg volitev ožjega vodstva je bilo predstavljenih tudi 5 resolucij. Kongres je potekal pod sloganom »Gradimo Slovenijo« #zate. Poglejte nekaj VIDEO utrinkov:

Kongres se je pričel z Zdravljico v izvedbi MPZ Zreče. Kongres je povezovala poslanka državnega zbora, Eva Irgl. Zatem je Bojan Podkrajšek v imenu občanov Slovenskih Konjic pozdravil člane stranke SDS. Po pozdravnem nagovoru so se zbrani spomnili tudi preminulih članov.Sledile so številne podpore visokih državnikov iz tujine. “Zelo sem vesel, da se lahko vsaj virtualno udeležim vašega kongresa in se ob tej priložnosti zahvalim za dobro sodelovanje med Slovenijo in Avstrijo, predvsem pa za dobro sodelovanje med našima strankama”, je sporočil avstrijski kancler Sebastian Kurz. Premier Češke, Andrej Babiš je dejal: “Slovenija ima pod vodstvom SDS trenutno eno najnižjih stopenj brezposelnosti in eno najvišjih stopenj rasti BDP v EU”. Besede podpore so podali tudi madžarski predsednik vlade Viktor Orban, premier Hrvaške Andrej Plenković, predsednik poljske vlade Mateusz Morawiecki, vodja poslanske skupine EPP Manfred Weber in drugi.Stranka je po predvajanju mednarodnih podpor podelila posebna priznanja za zasluge. Podeljenih je bilo 8 zlatih priznanj ter eno diamantno priznanje. Slednje je prejel Miroslav Luci. Svoje vtise o kongresu in načrtih stranke SDS je podal Zvonko Černač, ki pri tej največji stranki vodi odbor za infrastrukturo in prostor (VIDEO)

Delegati so v nadaljevanju kongresa izvolili 18 članov Izvršilnega odbora stranke ter 7 članov Nadzornega odbora. Med njimi je tudi Vanč K. Tegov:

Izvoljeni člani stranke bodo še naprej širili sporočilo slovenske pomladi, demokracije, ter ustavnih vrednot, na katerih je utemeljena Slovenija.

Vir: SDS

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika