LokalnoSlovenijaV fokusuVideoZdravje

(video) UKC Maribor z novo izvoljenim direktorjem

Na 31. redni seji Sveta zavoda UKC Maribor so člani sveta v peti točki dnevnega reda obravnavali izvolitev novega direktorja te druge največje bolnišnice v državi. Svet zavoda je sicer kot edinega kandidata izvolil dr. Antona Crnjaca, strokovnega vodjo kirurške stolpnice, predstojnika torakalne kirurgije in nekdanjega strokovnega direktorja.

Predsednik Sveta zavoda Ukc Maribor prof. dr. Kazimir Mikšić je z izidom nadvse zadovoljen, saj verjame v strokovnost in vodilne sposobnosti novo izvoljenega direktorja ( video ):

dr. Antonu Crnjacu je svoj glas na tajnem glasovanju dalo deset članov sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, le eden je bil proti. V mariborski bolnišnici je sicer kot zdravnik zaposlen od leta 1989, med drugim pa je eden od zaslužnih za vzpostavitev medicinske fakultete v Mariboru in preoblikovanjem splošne bolnišnice v Univerzitetni klinični center. dr. Crnjac dobro pozna situacijo in je seznanjen z problematiko v tej ustanovi ter kje so potrebne izboljšave. Več v video izjavi:

Direktor UKC Maribor, ki ima štiriletni mandat, po statutu imenuje in razrešuje Svet zavoda s soglasjem vlade. Aktualnemu direktorju Vojku Flisu mandat poteče 19. junija letos.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno