koronavirusSlovenijaTurizemV fokusuVideo

(video) Terase gostincev bodo zaživele

Na včerajšnji seji vlade je bil sprejet nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Veljal bo od 19. do vključno 25. aprila, z njim pa se podaljšujejo izjeme, ki so bile že do sedaj v veljavi. S tem odlokom v oranžno obarvanih statističnih regijah (Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska regija) se med 7. in 19. uro dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je tudi z novim odlokom še naprej dovoljeno v vseh regijah, kot tudi priprava in strežba jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost, za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Na novinarski konferenci je na državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj bilo naslovljenih nekaj novinarskih vprašanj, med drugim kako in kaj bo po 25. aprilu z nadaljevanjem obratovanja gostinskih obratov na terasah, ter ali bodo gostinci vključeni v morebitni protikoronski paket PKP9, Simon Zajc odgovarja:

Tako gostinci kot državljani bodo s temi sprostitvami nekoliko lažje zadihali, je poudaril državni sekretar Simon Zajc. V želji, da ohranimo v Sloveniji gostinske in druge dejavnosti še naprej odprte je pozval vse k doslednemu upoštevanju navodila in pogojev NIJZ. To bo pomembno prispevalo tudi k hitrejšemu okrevanju gostinske in drugih dejavnosti, pa tudi, da se vrnemo v življenje, ki smo ga bili vajeni pred epidemijo.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč