LokalnoV fokusuVideo

(VIDEO) Slovesnost ob 30. obletnici samostojne Slovenije v Gornji Radgoni

V Gornji Radgoni je včeraj potekala slovesnost ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo in v spomin na odhod zadnjega agresorskega vojaka iz mesta.Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je kot aktivni borec ob pohvali in zahvali vsem, ki se se pred 30 leti bojevali za svoje mesto in Slovenijo, mladim položil na dušo, naj ohranijo in gradijo slovensko državo prihodnjih tisoč let tako, da se bo izpolnila želja na mostu prijateljstva med slovensko Gornjo Radgono in avstrijskim RadkersburgomNikoli več. (VIDEO)

Predsednik državnega sveta Alojz Kovšca je pri spominskem znamenju ,,Nikoli več,, pozval, naj bomo strpni drug do drugega, naj imamo radi domovino in naj cenimo svobodo, za katero so se naši predniki borili v številnih bojih. Ob tem je tudi pozval, naj človeško priznamo in končno začnemo odpravljati napake, ki smo jih povsem življenjsko storili na tej zrelostni poti samostojnosti. (VIDEO)

V čast tega pomembnega slovenskega praznika je na ta dan ultra maratonski plavalec Martin Strel preplaval reko Muro od Šentilja pa vse do Gornje Radgone v skupni dolžini 30 kilometrov.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno