LokalnoV fokusuVideoŽivljenje

(VIDEO) Simon Lampreht prihaja iz Svečine, kraja na meji med Slovenijo in sosednjo Avstrijo

V Svečini so po 132. letih bili priča zgodovinskemu dogodku. V občini Kungota so ponosno pozdravili domačina »novomašnika« Simona Lamprehta. Simon si je ob začetku svoje duhovniške poti izbral novomašno geslo »BODI MOJA LUČ!«, katerega si ga je izbral ob začetku svoje duhovniške poti. Več si oglejte v VIDEO izjavi Simona Lamprehta:

S tem geslom je minulo soboto pozdravil številne farane v cerkvi v Juriju ob Pesnici, kjer je opravil svojo pozdravno mašo. Krajani Jurija ob Pesnici (Občina Kungota) so mu pripravili zelo lep in topel sprejem.»Bodi moja luč!«

Prišel je čas, ko je novomašnik Simon zapustil gnezdo, ko je vstopil v novi svet. Na zakristijski omari v njihovi cerkvi je plakat, ki vabi k molitvi ob beatifikaciji matere Terezije iz Kalkute, na njem je velik napis: »Pridi, bodi moja luč!«
Tudi Simon se je podal na novo pot s to mislijo: »Bodi moja luč!« To misel je izrekel, ko je tik pred posvečenjem za duhovnika, izbral za svoje življenjsko vodilo.
Takšno geslo je izbral zato, ker ima dvojen pomen. Najprej je to spodbuda njemu samemu, da bi kot Kristusov služabnik vedno hodil v luči in da ga temine, ki jih je na tem svetu preveč, ne bi nikoli zasenčile. Drugi pomen je za vse ljudi, da bi se zavedali Božje ljubezni, ki smo jo prejeli pri krstu, in bi iz te ljubezni vsak vsakomur bil luč. Samo tako lahko živimo kot otroci luči.

Vir: Družina

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno