Foto: Pixaby
GospodarstvoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(video) S sproščanjem ukrepov se brezposelnost v Sloveniji zmanjšuje

Na trgu dela je bilo 26. aprila v evidenci Zavoda RS za zaposlovanje registriranih 79.462 brezposelnih oseb, kar je 4 % manj kot konec marca 2021, ko je bilo registriranih 82.638 brezposelnih oseb. Po treh mesecih rasti, torej novembra, decembra 2020 ter januarja 2021, se je februarja 2021 število brezposelnih oseb pričelo zmanjševati. V mesecu marcu 2021 se je število brezposelnih nadalje zmanjševalo, več je bilo tudi zaposlovanja.

Danes, mogoče bolj kot kdaj koli, sta zdravje in tudi varnost pri delu izjemnega pomena, še posebej v času korone pa na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pozorno spremljajo razmere na trgu dela in se na aktualno dogajanje skušajo čim hitreje odzivati je dejal minister Janez Cigler Kralj ( video ):

V nadaljevanju je minister dejal, da se želi vlada ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije na primeren način oddolžiti žrtvam vojaške agresije v Republiki Sloveniji v letu 1991, zato je na redni seji ta teden potrdila spremembe treh zakonov in predlagala, da jih Državni zbor obravnava po skrajšanem postopku, in sicer:

Predlog Zakona o dopolnitvi Zakona o vojnih invalidih, katerega namen je omogočiti uveljavitev statusa in pravic na podlagi okvare zdravja zaradi bolezni ali poslabšanja bolezni, dobljene ob vojaški agresiji na Republiko Slovenijo v letu 1991.

Predlog Zakona o dopolnitvi Zakona o žrtvah vojnega nasilja, katerega namen in cilj je zagotoviti pravno varstvo osebam, ki so leta 1991 zaradi vojaške agresije na Republiko Slovenijo izgubile starša, zakonca oziroma svojega potomca. Pravno varstvo se bo tako zagotovilo tudi družinskim članom civilnih oseb, ki so izgubile življenje zaradi vojaške agresije.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah žrtev v vojni za Slovenijo 1991 (ZPPZV91), katerega namen in cilj je omogočiti otrokom kot novo določenim upravičencem in zakoncem oziroma zunajzakonskim partnerjem padlih ter staršem, da uveljavijo pravico do odškodnine.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč