koronavirusSlovenijaV fokusuVideoZdravje

(video) S precepljenostjo bomo razbremenili zdravstveno osebje in pripomogli k sproščanju ukrepov

Ker je ravno cepljenje tisto, ki omogoča najhitrejše sproščanje ukrepov je vodja strokovne svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje dr. Mateja Logar ponovno pozvala vse, kateri izpolnjujejo kriterije, a se za cepljenje še niso odločili, da to tudi storijo. V kolikor izpolnjujete kriterije a še niste uvrščeni na cepilni seznam, se obrnite na svojega osebnega zdravnika. Prepričljivi dokazi o učinkovitosti cepljenja so sedaj vidni tudi pri nas, saj postaja očitno, da najstarejši, ki so bili po težavnosti obolevanja in po številu smrti najbolj izpostavljeni, ne zbolevajo oziroma zbolevajo v blažji obliki, predvsem pa zaradi Covid-19 ne umirajo (video):

Na novinarsko vprašanje v zvezi z omejitvami glede izvajanja večjih prireditev je vodja strokovne svetovalne skupine potrdila, da so v svetovalni skupine o tem razpravljali (video):

S precepljenostjo lahko pripomoremo k razbremenitvi zdravstva

Zaposleni v zdravstvu že več kot pol leta delujejo pod izjemnimi obremenitvami, brez možnosti za pravi dopust ali odmik od službe. Trend zasedenosti bolnišničnih postelj ni dober. S cepljenjem pa lahko pripomorete tudi k temu, da olajšate delo tam zaposlenih. Ob zadostnih in rednih dobavah cepiv bi sicer lahko do junija dosegli precepljenost, katera bi pripomogla k sproščanju ukrepov, kateri so še v veljavi.

Vir: Gov.si

 

Mogoče vam bo všeč