Foto: Ciril Ambrož
LokalnoV fokusuVideozanimivo

(video) Rez Stare trte na Lentu: najstarejša modra kavčina na svetu je ,,perajt,,

Rez Stare trte, uvodni protokolarni dogodek v ciklu prireditev v čast najstarejši strti sveta, je Zavod za turizem Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor letos simbolično obeležil na spletu. Letošnji prejemniki cepičev 450-letne Guinnessove rekorderke z mariborskega Lenta so Občina Nazarje in Vinogradniško – sadjarsko turistično društvo Debeli hrib ter Enogastronomsko društvo Madeira, Portugalska.

Letošnjo, že 42. Rez Stare trte je Zavod za turizem Maribor prilagodil epidemiološkim razmeram in jo v sodelovanju z gospodarjem Stare trte, mariborskim županom Sašo Arsenovičem, skrbnikom Stare trte,  Stanetom Kocutarjem, in v družbi mariborske vinske kraljice Neže Jarc predstavil v obliki video sporočila, katerega si oglejte:

Potomke Stare trte poganjajo korenine po domala vsem svetu. Njene cepiče vsako leto prejmejo v dar izbrani prejemniki od blizu in daleč. Tako je postala Stara trta tudi simbol prijateljstva in povezovanja na mednarodni ravni. Od leta 1990 do leta 2020 je Mestna občina Maribor podelila 228 cepičev najstarejše trte sveta.

Vir: Zavod za turizem Maribor  ( tekst, video )

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno