Foto: Ukc MB
koronavirusLokalnošolstvo in znanjeZdravje

(Video) Premiki k izboljšanju zdravstvenega sistema

Minister Poklukar z dobrim pregledom nad trenutnim stanjem

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes obiskal mariborsko Medicinsko fakulteto ter Univerzitetni klinični center Maribor. Z vodstvoma fakultete in bolnišnice so spregovorili o aktualnem stanju na Medicinski fakulteti glede vpisnih mest ter z razmerami v drugi največji bolnišnici v Sloveniji. Po končanih razgovorih so o stanju in načrtih v prihodnje dotični seznanili številne novinarje.

Cilj Medicinske fakultete Maribor je izobraziti večje število strokovnjakov

Medicinska fakulteta v Mariboru je za naslednje leto prevzela pomembno dodatno število vpisnih mest, saj računajo na 130 študentov. Prvič pa bodo v naslednjem študijskem letu vpisali tudi študijski program dentalne medicine, kasneje pa tudi še študij farmacije.

UKC Maribor potrebuje dodatne prostore

Direktor UKC Maribor dr. Vojko Flis je dejal, da potrebujejo dodatne prostore, ki jih tudi zaradi morebitne širitve medicinske fakultete trenutno v takšnem obsegu nimajo.

Strokovni direktor Ukc Maribor dr. Matjaž Vogrin pa je obisk ministra za zdravje ocenil kot zelo konstruktiven. Sodelovanje med ministrstvom in državo pa po njegovih besedah mora biti sinhronizirano.

Mogoče vam bo všeč