Foto: KPV
LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Predsednik vlade Janez Janša ob 30. obletnici slovenske državnosti Občin Bovec, Kobarid in Tolmin

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj udeležil osredje slovesnosti ob 30. obletnici slovenske državnosti Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, na kateri je bil tudi slavnostni govornik.V slavnostnem govoru je spregovoril o 30. obletnici slovenske državnosti. Gre za obdobje, ko se oziramo nazaj in delamo bilance ter v naslednjih 30 let. Opozoril je, da se je čas pred 30 leti dobro spominjati, tudi zaradi naukov, ki izhajajo iz tistega časa. Slovenija je bila v času osamosvajanja sama, vendar je kljub temu, zaradi odločitve na plebiscitu vztrajala. “Zelo malo držav na svetu je nastalo na takšen način, da so jih ljudje izglasovali na plebiscitu in to s takšno večino.” Izpostavil je, da je Slovenija pred 30 leti zmagala s pametjo. “Na mnogih križiščih in na različnih nivojih se je bilo treba odločiti, ali bo šlo tako ali drugače.” Ob tem je dejal, da vse odločitve niso bile vedno idealne in sto odstotne, velika večina pa je bila pravilnih.” Več si oglejte v VIDEO izjavi:

V nadaljevanju slavnostnega govora je spregovoril o prehojeni poti Slovenije, o tem, da je Slovenija danes prepoznana v svetu, da so dan državnosti in 30. obletnico slovenske države včeraj pozdravljale države z vsega sveta.

Predsednik Vlade Republike Slovenije je nagovoril župane teh treh občin: “Slovenija ni samo Ljubljana” Tega se vlada še kako zaveda, saj so občine skupaj z lokalnimi skupnostmi pomemben gradnik napredka. Dodal je še, da je vlada v lanskem letu izvedla dvig povprečnin ter poskrbela, da bodo tudi v bodoče na voljo evropska sredstva za investicije. (VIDEO)

Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske Alojzij Mohar. (VIDEO)

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno