Foto: UKOM
Dogodki in prireditveLokalnoPolitikaV fokusuVideo

(VIDEO) Predsednik vlade Janez Janša na osrednji prireditvi v Občini Grosuplje

Predsednik vlade Janez Janša se je udeležil slavnostne seje ob prazniku Občine Grosuplje in Dnevu državnosti, na kateri je bil tudi slavnostni govornik. Več v VIDEO izjavi:

Prireditev je potekala na Kuclju, najvišjem vrhu Občine Grosuplje. Predsednik vlade Janez Janša je v nagovoru dejal, da bomo 25. junija praznovali dan vseh dni. “Pred 30 leti smo na ta dan Slovenci uresničili svoje sanje. Nekaj dni zatem smo jih v vojni za Slovenijo tudi ubranili.” V nadaljevanju je izpostavil, da je bilo v slovenski zgodovini veliko preizkušenj, da je veliko slovenskih prednikov umrlo z mislijo na domovino, vendar pa se nobeno zgodovinsko obdobje v preteklosti ni izšlo v končno dejanje, kakršnega smo bili Slovenci sposobni pred 30 leti.
Čas izpred 30 let je po njegovem mnenju neprimerljiv z današnjim. Ob tem je izpostavil, da smo bili takrat sami. Da Slovenije razen nekaj izjem na začetku ni priznal nihče. Slovenije so obkrožale štiri sosede, Hrvaška, ki je bila v podobnem položaju, in ostale tri, ki Slovenije niso jemale za enakopravnega sogovornika. Takrat je bila vojna v zraku. Danes je Slovenija obdana z državami, ki so vse v Evropski uniji in zvezi Nato, slovenska varnost je neprimerljivo večja kot je bila pred 30 leti in možnosti za razvoj so neprimerno večje. Slovenija ima težave, neizkoriščene priložnosti, kljub temu pa so ob pogledu nazaj stvari neprimerljive. Slovenija ima trenutno, kljub epidemiji, eno najvišjih gospodarskih rasti v Evropski uniji, število brezposelnih pa je nižje kot pred krizo. “Imamo velike načrte za prihodnost, zato lahko samozavestno gledamo naprej, v naslednjih 30 let.” Ob prazniku Občine Grosuplje je spregovoril tudi župan dr. Peter Verlič (VIDEO)

V čast domovini je predsednik vlade Janez Janša na koncu slovesnosti skupaj z županom Občine Grosuplje dr. Petrom Verličem in direktorjem Občinske uprave Občine Grosuplje mag. Dušanom Hočevarjem izobesil zastavo. Kulturni program na prireditvi so popestrili basbaritonist Marko Fink, učenci Osnovne šole Brinje Grosuplje in pihalni orkester Glasbene šole Grosuplje.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč