Foto: Nebojša Tejić/STA
izobraževanjeKulturaSlovenijašolstvo in znanjeV fokusuVideo

(video) Predsednik Pahor ob 60-letnici gibanja Bralna značka: “Bralna značka navdihuje mlade iz generacije v generacijo, da berejo slovenske knjige”

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil osrednje prireditve ob 60-letnici gibanja Bralna značka. Pred tem je predsednik republike obiskal Osnovno šolo Franja Goloba Prevalje, ki je rojstni kraj Bralne značke.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Ob zaključku obiska na osnovni šoli so zlati bralci, mladinski šolski pevski zbor in predsednik Pahor v nebo spustili 60 balonov in tako oznanili praznovanje in pričetek letošnjih prireditev. Na osrednji slovesnosti je predsednik Pahor podelil častno pokroviteljstvo predsedniku Bralne značke Slovenije Marku Kravosu z mislijo, da z vročeno listino izraža svojo hvaležnost, hvaležnost države in vseh naših ljudi nad pomembnim poslanstvom gibanja Bralna značka z željo, naj ga z enakim zanosom opravljajo naprej in še posebej v tem prazničnem letu ( video ):

Marko Kravos, predsednik Bralne značke Slovenije, je dejal, da danes slavimo dvojni praznik: 60 let “razposajenke” Bralne značke in razglasitev njenega rojstnega kraja, kar so od danes tudi uradno postale Prevalje. Primož Suhodolčan, prvi ambasador projekta “Pisateljeva klop”, je dejal, da je vesel, da ga na odru obkrožajo junaki Leopolda Suhodolčana, ustanovitelja bralne značke, ki zanj ni bil le oče, temveč tudi mentor, ki ga je uvajal v branje in pisanje. Vedno se bo spominjal njegovih besed: “branje je sreča, branje je veselje in branje je znanje.”

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč