Foto: "Nebojša Tejić/STA
KulturaLokalnoV fokusuVideo

(VIDEO) Predsednik Pahor na odprtju razstave ob 30-letnici samostojnosti v Celju: “Vse, kar smo velikega dosegli, smo dosegli skupaj.”

Predsednik republike se je udeležil odprtja razstave ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije z naslovom »Tri zvezde treh desetletij – Celje 1991«. Razstavo sta pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in Gimnazija Celje – Center.

Foto: “Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike je v nagovoru ponovil svojo novoletno željo, ki jo je izrekel decembra lani na dan samostojnosti in enotnosti, da bi državni praznik, dan državnosti, povsod po naši deželi praznovali skupaj z vizijo naše prihodnosti v naslednjih 30ih letih. Več v VIDEO izjavi Boruta Pahorja:

“Tisti dan, na dan državnosti, opustimo razlike med nami, ki so legitimne in v demokratični družbi nujne za razvoj, in si ta večer pripadajmo. Vse, kar smo velikega dosegli, smo dosegli skupaj,” je dejal predsednik Pahor in nadaljeval, da so bile v 30ih letih vzpostavljene možnosti, ki mladim v deželi, ustvarjeni za trajnostni razvoj, omogočajo razvoj talentov. “Skoraj ni horizontov, ki bi ustavili vaše sanje,” jih je nagovoril predsednik republike.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura