Foto: Pixabay
koronavirusSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Predlog Svetovalne skupine za Covid: 15. junij, zadnji dan epidemije

Glede na aktualne podatke je bilo včeraj opravljenih skupno 2734 PCR-testov in 31.392 hitrih antigenskih testov. S PCR-testi je bilo potrjenih 122 novih okužb, kar je 4,7 odstotka vseh izvidov. Sedemdnevno povprečje po danes objavljenih podatkih znaša 148 okužb. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 165 pacientov, 48 jih potrebuje intenzivno nego, štiri osebe so včeraj umrle.

Dopoldanski podatki kažejo, da je s prvim odmerkom cepljenih 753.744 prebivalcev, z vsemi odmerki pa 522.128 oseb

Kot je ocenil minister Janez Poklukar, je epidemiološka slika v teh dneh v Sloveniji ugodna, kar pripisujejo intenzivnemu cepljenju prebivalcev Slovenije. Minister se je zahvalil vsem sodelujočim delavcem, ki sodelujejo na primarni zdravstveni ravni. Več v VIDEO izjavi:

Vodja svetovale skupine pri Ministrstvu za zdravje dr. Mateja Logar je pojasnila, da so zdravstveni delavci verjetno najbolj veseli, da se epidemiološko stanje izboljšuje. Tudi Logarjeva je dejala, da nam bo cepljenje pomagalo do čimbolj normalnega življenja v družbi. Strokovna skupina verjame, da se bodo razmere še izboljševale, zato predlagajo, da se epidemija ne podaljšuje. Tudi po koncu epidemije ostaja v veljavi sistem PCT, je še pojasnila dr. Logarjeva.

Svetovalna skupina je predlagala tudi, da se epidemije ne podaljšuje. Tako bo torek, 15. junij, zadnji dan epidemije. Cepljenje je ključno, kot zadnja bitka do zmage nad epidemijo. Zato pozivajo vse prebivalce, da pristopijo k cepljenju. Trenutno je cepiva v naši državi dovolj. Naslednji teden zato v vseh cepilnih centrih uvajajo dan odprtih vrat in pričakujejo, da bodo vsi izvajalci cepljenja pristopili k izvajanju preko portala zVEM.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč