Foto: Pomurski sejem
GospodarstvoKmetijstvoLokalnoV fokusuVideo

(video) Pomurski sejem v novih izzivih

Zaradi epidemiološke situacije je moral Pomurski sejem poleg vseh lanskih prestaviti v prihodnost tudi sejme, ki so bili napovedani za letošnjo pomlad. Uspešno pa pripravlja ocenjevanja kakovosti pod okriljem sejma AGRA in sam sejem, ki bo to kakovost predstavil v Gornji Radgoni letos od 21. do 26. avgusta. Ravno tako uspešno potekajo priprave na Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja SOBRA ter Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL, ki bosta sočasno potekala od 23. do 25. septembra. Kot podporo sejmom v realnem času in prostoru pa pripravlja Pomurski sejem tudi novosti na področju digitalizacije.

AGRA je blagovna znamka z več kot pol stoletno uspešno tradicijo trženja in promocije na področju kmetijstva in živilstva. Pomurski sejem je od njegovih začetkov dopolnjeval Mednarodni kmetijsko-živilski sejem z mednarodnimi ocenjevanji kakovosti vin, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, embalaže, sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, vin iz ekološko pridelanega grozdja, tramincev, medu, medenih pijač ter kmetijske mehanizacije in opreme. Priznanja sejma AGRA so tudi v času epidemije dosegla svoj namen in se izkazala za nepogrešljiva pri informiranju javnosti in kupcev.

Pomen priznanj

Medalje ocenjevanj pod okriljem sejma AGRA, s katerimi proizvajalci označujejo svoje izdelke v oglaševanju in na trgovskih policah, se vedno znova dokazujejo za odlično promocijsko in tržno sredstvo ter kot nepogrešljivo merilo kakovosti za same proizvajalce in za potrošnike. Ocene strokovnih, neodvisnih komisij certificiranih in izkušenih preizkuševalcev prinašajo udeležencem ocenjevanj potrditev tradicionalne odličnosti, preizkus kakovosti novih izdelkov ter hkrati odlično usmeritev za nadaljnje delo. Prejemnikom posebnih priznanj in najvišjih odličij pomenijo orodje za uspešno trženje ter verodostojno in stroškovno dosegljivo promocijo. Prinašajo jim večjo prepoznavnost, zaupanje kupcev in konkretne tržne učinke. Obstoječim in bodočim kupcem omogočajo javno objavljene strokovne ocene preverjeno kakovosten nakup po realni tržni ceni.

Vse več sodelujočih

Ocenjevanj kakovosti pod okriljem sejma AGRA se poleg predstavnikov največje industrije udeležuje tudi vse več manjših proizvajalcev, ki se v kakovosti enakovredno kosajo z velikimi. Mnogi izmed njih so skozi večletno sodelovanje na ocenjevanjih pokazali znatno rast. Poiskali so svoje tržne niše, ponovno odkrili že pozabljene izdelke, ustvarili nove ali se usmerili na posebne ciljne skupine potrošnikov. Objektivne ocene so jih pri rasti usmerjale in spodbujale. Ni toliko pomembno ali so začeli ustvarjati uspešno tržno tradicijo pred pol stoletja ali jo začenjajo danes. Tako tradicionalne kot tudi novejše uveljavljene blagovne znamke dokazujejo, da je za uspeh vedno potrebno trdo delo, vztrajnost, kakovost, doslednost in objektivno komuniciranje s partnerji in potrošniki. In to objektivno komunikacijo jim omogočajo ravno strokovne ocene in priznanja AGRA.

Vir: Pomurski sejem

Mogoče vam bo všeč