SlovenijaV fokusuVideozanimivo

(VIDEO) Oglejte si video, kako je potekalo usposabljanje policistov vodnikov in šolanje službenih psov

V Oddelku za šolanje službenih psov, ki deluje znotraj Policijske akademije, je od februarja letos potekalo usposabljanje za policiste vodnike in šolanje službenih psov za splošno uporabo. Posneli smo video – vabljeni k ogledu:

Osnovnega tečaja se je udeležilo devet udeležencev, od tega šest vodnikov, ki so si zaradi starosti prejšnjega izšolali drugega psa in trije novi vodniki.

V okviru osnovnega tečaja so opravili še usposabljanje iz veterine, osnov kinologije, uporabe prisilnih sredstev in izvajanja policijskih pooblastil. Skupaj s psi so izvajali različne vaje za sledenje, iskanje oseb na terenu, poslušnost, vodljivosti psa pri napadih idr. Pri usposabljanju so sodelovali tudi trije inštruktorji oddelka.

Vseh devet vodnikov službenih psov, ki so uspešno opravili vse preizkuse, bo tako v prihodnje lahko pomagalo pri operativnem delu policije. Vodniki bodo s svojimi psi delo opravljali na policijskih postajah vodnikov službenih psov Celje in Ljubljana, na Policijski postaji vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor, v Specializirani enoti za nadzor državne meje in v enotah vodnikov službenih psov Kranj, Nova Gorica in Murska Sobota.

Vir: Policija

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija