PolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Očitke o neonacizmu na ministrstvu za kulturo ostro zavračajo

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti odločno zavrača očitke novinarke Studia City Špele Kožar, da podpira neonacizem. Očitke je 14. junija 2021 izrekla v prispevku z naslovom Prigoda o rumeni svastiki. Minister je ogorčen nad takšno medijsko prakso javne televizije, ki žal dobiva vse hujše razsežnosti. Poudaril je, da niti on kot minister niti ministrstvo za kulturo v času, ko ga vodi, ni nikoli in nikdar podpiralo neonacizma. Minister pravzaprav z gnusom zavrača vse totalitarizme. Več v video izjavi ministra:

Minister za kulturo se je na izrečeno ostro odzval in zavrnil vse očitke glede podpore neonacizmu

Novinarka je v prispevku obtožila ministra Simonitija ter ministrstvo za kulturo, da podpirajo neonacizem, potem ko so uradniki po vseh pravilih uradnega postopka Društvu za promocijo tradicionalnih vrednot podelili status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture. Novinarka v svojem pojmovanju novinarstva seveda ni poskrbela za drugo plat zgodbe, saj se ni potrudila pozanimati o samem postopku in o tem povprašati tudi ministrstvo. Če bi to pošteno naredila, potem njene zgodbe ne bi bilo. Tako se je s svojim poročanjem uvrstila v prvo postavo državne reprezentance lažnivega novinarstva.

Na ministrstvu so ogorčeni nad takšno medijsko prakso javne televizije, ki žal dobiva vse hujše razsežnosti. Poudarjajo, da niti minister Vasko Simoniti niti ministrstvo za kulturo v času, ki ga minister vodi, nikoli in nikdar ni podpiralo neonacizma. Osebno pa z gnusom zavrača vse totalitarizme in vse dediče ter simpatizerjev totalitarizmov (komunizma), ki jih je tako v slovenskih medijih kot tudi politiki še vedno v izobilju.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika