LokalnoPolitikaV fokusuVideoZdravje

(video) Nadvse konstruktiven sestanek vodstva občine Maribor, Ministrstva za zdravje, UKC Maribor in Univerze v Mariboru

Na Mestni občini Maribor je potekal sestanek vodstva občine, Ministrstva za zdravje, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Univerze v Mariboru. 

Z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem so govorili o možnostih umeščanja dodatnih infrastrukturnih lokacij. Med drugim umeščanje Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor kot tudi Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vsi deležniki si bodo prizadevali, da bo Univerzitetni klinični center Maribor pripravljen na gradnjo nove infekcijske klinike, nadgradnjo onkološkega inštituta in gradnjo negovalne bolnišnice. Več v video izjavi ministra za zdravje:

Mariborski župan Saša Arsenovič je nad današnjim sestankom bil nadvse zadovoljen. Poudaril je dobro sodelovanje z vladnimi institucijami, rezultat tega pa so zagotovljena evropska finančna sredstva ter sredstva katera bo v Maribor namenila tudi država. (video)

dr. Iztok Takač iz vodstva Medicinske fakultete Univerze v Mariboru je prav tako pohvalil odlično sodelovanje z Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za šolstvo ter vlado. Na tej fakulteti povečujejo vpise študentov splošne medicine. V letošnjem letu pa načrtujejo še vpise na področju dentalne medicine. (video)

Mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) se je zahvalila ministru Janezu Poklukarju, saj je po osmih letih delovanja tega laboratorija v Mariboru bil to prvi obisk iz Ministrstva za zdravje nasploh. (video)

Je bila smrt Slovenke v Bruslju posledica cepljenja?

Minister za zdravje Janez Poklukar se je med današnjim obiskom v Mariboru dotaknil tudi primera v Bruslju, v katerem je prišlo do smrti, ki bi bila lahko povezana z nedavnim cepljenjem proti covidu-19. Poudaril je, da trenutno dokazov za to ni, bo pa zadevo temeljito preučila komisija. (video)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno