Foto: Nebojša Tejić/STA
PolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Na povabilo muftija Grabusa je predsednik Pahor obiskal Muslimanski kulturni center v Ljubljani

Predsednik republike se je danes srečal z dr. Nedžadom Grabusom, muftijem Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki junija zaključuje svoj mandat v Republiki Sloveniji. Ob tem si je ogledal Muslimanski kulturni center in ljubljansko džamijo.

Muslimanski kulturni center. Borut Pahor v Muslimanskem kulturnem centru

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike je na povabilo muftija dr. Nedžada Grabusa prvič obiskal mešihat Islamske skupnosti v Sloveniji maja 2013. To je bil prvi obisk kateregakoli predsednika Republike Slovenije pri Islamski skupnosti. (VIDEO)

Predsednik Pahor je v izjavi obiska dejal, da so muslimani skupaj z njihovo vero del tega območja že sto let, pa tudi, da džamija v Ljubljani ni prva džamija v Sloveniji. Pred več kot 100 leti je bila namreč manjša džamija postavljena v Logu pod Mangartom, a je bila po prvi svetovni vojni porušena. Predsednik republike je poudaril, da je bil izgradnji džamije vedno naklonjen, ob današnjem obisku pa je ocenil, da gre za čudovit objekt. (VIDEO)

Predsednik Pahor se je zahvalil muftiju dr. Nedžadu Grabusu za vzorno sodelovanje tako v zadevah muslimanske skupnosti v Sloveniji kot tudi pri drugih, občih vprašanjih našega družbenega razvoja, za katerega si predsednik republike želi, da bi bil veliko bolj vključujoč in manj izključujoč.

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika