LokalnoPolitikaV fokusuVideo

(VIDEO) Ministri iz vrst NSi izpostavili reševanja okrevanje trga dela in naložbe v Podravju

Ministri iz vrst stranke NSi Matej Tonin, Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec so v skupni izjavi za medije ob koncu vladnega obiska Podravja izpostavili, da trg dela tudi v Podravju okreva, da se obetajo nadaljnje naložbe v prometno infrastrukturo in tudi v institucionalno varstvo starejših.Ekipa NSi je kar dva dni preživela v Podravju, je dejal podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin. Že v torek so namreč opravili nekaj srečanj v regiji in se sestali s člani in podporniki stranke, danes pa nadaljevali z različnimi srečanji v okviru vladnega obiska v Podravju. Več v VIDEO izjavi:

Minister Tonin je izrazil veselje, ker je, kot je dejal, med podjetji in ustanovami, ki jih je obiskal, čutil pozitivno energijo. “Navdušen sem nad tem, da podjetja v podravski regiji iščejo nove ljudi, da so vrata pri številnih podjetjih široko odprta. To kaže na nov zagon in da številke, ki na državni ravni govorijo o visoki gospodarski rasti, ne lažejo, ampak se odražajo tudi v podravski regiji. To nas iskreno veseli,” je dejal Tonin in dodal, da bo ekipa NSi naredila, kar je v njeni moči, da ta zagon potegnejo tudi v jesen in prihodnje leto.Tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je poudaril, da tako kot na ravni Slovenije tudi v Podravju trg dela dobro okreva, je dinamičen ter da je trenutno veliko povpraševanje po delovni sili. “Po neuradnih podatkih smo na slovenski ravni trenutno nekje na številki 71.100 vpisanih v evidenco brezposelnih,” je dejal (VIDEO)

Izpostavil je dve državni naložbi v infrastrukturo za oskrbo starejših, in sicer je bil podpisan sporazum o obnovi in dograditvi doma starejših v Slovenski Bistrici, ki je enota doma Poljčane, v Mariboru pa so odkrili temeljni kamen za naložbo v začasne namestitve v domu starejših Tezno. V okviru obiska Podravja pa si je minister ogledal tudi lokacijo koncesijske naložbe na območju občine Ruše.“Zelo pospešeno razvijamo infrastrukturo v Podravju,” pa je v izjavi pred zaključno javno tribuno, ki je potekala v mariborski Kadetnici, dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Izpostavil je projekt hitre ceste Ormož-Ptuj, projekt vzpostavitve multimodalnega logističnega centra na mariborskem letališču Smart Hub Maribor in hitro železniško povezavo med Mariborom in Ljubljano. “Ljubljana-Maribor – 50 minut je tudi sporočilo današnjega dne ministrstva za infrastrukturo,” je sklenil minister Vrtovec. Več v VIDEO izjavi:

Vir: STA, Stranka NSi

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno