izobraževanjeSlovenijašolstvo in znanjeV fokusuVideo

(video) Kako bo z letošnjo maturo?

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je dejala, da matura v letošnjem šolskem letu bo. Nanjo je letos prijavljenih nekaj več kot 17.000 dijakinj in dijakov, od tega nekaj več kot 10.000 na poklicno in 7000 na splošno maturo. Koledarja obeh matur ostajata nespremenjena. Več informacij v video izjavi  ministrice:

Po besedah državnega sekretarja Franca Vindišarja, so na pobudo Državnega izpitnega centra vse maturante, ki niso bili cepljeni, predlagali v 4. prednostno skupino cepilne strategije. Opozoril je, da je strokovna svetovalna skupina na zdravstvenem ministrstvu odločala o izjemni možnosti prekinitve karantene zaradi opravljanja mature. Priporočil je tudi, da naj se mladi družijo, vendar na varen način.

Direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc je povedal, da so skladno s koledarjem vse aktivnosti lahko izvedene. Matura je že več kot 25 let v Sloveniji zelo podrobno in dobro organizirana in je veliko bolj varna aktivnost, kot je pouk v šolah. Zahvalil se je svetovalni skupini na Ministrstvu za zdravje, ker so jih podprli pri prizadevanjih, da se maturantom, ki so v karanteni, omogoči opraviti PCR teste in opravljati maturo.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč