Donald in Melania Trump odhajata
Dogodki in prireditveIntervjumednarodni danPolitikaSlovenijaSvetV fokusuVideo

[Video – Ekskluzivno] Slovo Donalda in Melanije

Donald Trump in njegova prva dama, Melania Trump, sta ob odhodu iz Bele hiše vsak posnela svoj video v slovo. Slovenci smo na čelu največjega, najmočnejšega imperija, ki je kadarkoli obstajal, imeli svojo predstavnico, na katero nas je večina Slovencev bila ponosna, peta kolona v vrstah osrednjih medijev pa jo je zasmehovala in do nje ves čas ohranjala distanco, nekaj v smislu “saj je samo lepotica, ki je dala bogatašu”.

Slovenska tiskovna agencija, ki seveda sodi med osrednje medije, si je privoščila dokaj cinični in deloma lažnivi zapis o Trumpu, saj je med drugim zapisala, da je Trump 6. januarja pozval privržence, da naj napadejo zvezni kongres. STA, tipičen predstavnik “lažnivih novic”.

Ta teden uvajamo novo vlado in molimo za njen uspeh pri ohranjanju ameriške varnosti in blaginje. Pošiljamo najboljše želje in jim želimo srečo – zelo pomembna beseda,” je med drugim dejal Trump.

Da sem vam lahko služil kot predsednik, je bila čast, ki se je ne da opisati. Hvala za ta izjemen privilegij,” je dejal v video sporočilu in med nizanjem dosežkov svoje vlade posebej poudaril, da je prvi predsednik v zadnjih nekaj desetletjih, ki ni začel nobene nove vojne. (ko povzemamo, kar je iz njegovega videja povzel STA in kako je to zapisal, se je težko otresti vtisa, da je tudi pri tem bil ciničen in če si ciničen pri podatku, da ni začel nobene vojne, potem…)

Moja prva prioriteta in stalna skrb je vedno bila to, kar je v najboljšem interesu ameriških delavcev in ameriških družin. Nikoli nisem iskal najlažje poti, ampak najtežje. Nisem iskal poti, ki bo deležna najmanj kritik. Spustil sem se v težke boje in najtežje odločitve, saj ste me zaradi tega izvolili,” je med drugim dejal Trump.

Želim, da veste, da se je gibanje, ki smo ga sprožili, šele začelo. Še nikoli nikjer ni bilo kaj takega,” je dejal predsednik, ki je v torek izvedel, da ga mečejo tudi iz igralskega sindikata. Zaradi njegove vloge pri napadu na kongres je odbor igralskega ceha (SAG-AFTRA) namreč soglasno podprl preiskavo pred izključitvijo. (o tej vlogi še vedno lažnivo tudi STA, saj je bilo empirično ovrženo, da bi pri tem imel kakšno vlogo)

Če so naši podatki pravi, Donald Trump v opoziciji pripravlja pravo medijsko vojno, kamor bo sodil tudi svojevrstni “trumbook” ali “trumptwitter”, skratka družbene platforme, ki bodo po ocenah mnogih v velike težave spravile velike tehnične gigante, saj bomo priča selitvi narodov v Trumpov tabor.

Morda se je Trump na koncu tudi sam spremenil v politika, še zlasti, ko je bil pretirano kritičen do svojih privržencev, čeprav se že zdaj ne ve, kaj je bil vzrok in kdo morebitni organizator vdora v Kapitol, če je sploh šlo za vdor, toda moramo se zavedati, da mnogega od nas danes ne bi bilo tukaj, če ne bi pred štirimi, petimi leti prav Trump sprožil globalnega gibanja, ki nam je postregel z mnogimi progresivnimi solzami, Trump pa se je izkazal enega najpogumnejših vodij, kar jih je v zadnjih desetletjih zahod imel.

Od Bele hiše se je poslovila tudi po mnogih najlepša, najčudovitejša prva dama v zgodovini ZDA, Melania Trump, Slovenka, katolikinja. Osrednji mediji so svojo neverjetno odlost in dvojne standarde za svoj zaigrani humanizem okazali, ko so se norčevali celo iz njenega naglasa. Ko sem na svojem You Tube kanalu gostil Dr. E Michael Jonesa, je ta, ko sem mu to povedal, najprej padel v krohot, nato pa z vso resnostjo povedal, da je šlo za najčudovitejšo prvo damo ZDA vseh časov, za katero bi nas Slovence moralo biti sram, ker nanjo nismo bili ponosni.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč