Dogodki in prireditveLokalnoŠportV fokusuVideo

(video) Dresurno jahanje je tesno sodelovanje med človekom in konjem

Konjeniško društvo Pesnica je zelo aktivno, kar je minuli vikend dokazalo tudi v pripravi in izvedbi tekmovanja v dresurnem jahanju ter možnostjo pridobitve licence za mlade tekmovalke. Dresura je v širšem pomenu osnovni trening vsakega jahalnega konja, v ožjem pomenu pa je dresura oz. dresurno jahanje vrsta konjeniškega športa in olimpijska disciplina. Namen dresure je ohraniti in poudariti konjeve naravne hode ( korak, kas in galop), izboljšati konjevo nosilno moč in posledično njegovo zdravje. Konji, ki niso namenjeni za tekmovanja v dresuri, so najpogosteje izšolani do nižjih kategorij dresure, tiste, s katerimi imajo jahači namen tekmovati v tej disciplini, pa šolajo naprej do najvišjih stopenj dresure. Cilj dresurnega jahanja je razvoj konja v zadovoljnega športnika preko harmonične vzgoje. Rezultat tega je, da konj postane miren, lahkoten, sproščen in okreten, poleg tega pa še zaupljiv, pozoren in prizadeven in tako ustvarja popolno medsebojno razumevanje s svojim jahačem.

Ocenjevanje za pridobitev licence za nadaljnja tekmovanja mladih športnikov je vršila sodniška dvojica iz Konjeniške zveze Slovenije. Kaj sodnik ocenjuje pa sta v video izjavi podali sodnici iz Konjeniške zveze Slovenije (video):

Svoje občutke in vtise sta v video izjavi podali mladi tekmovalki v dresurnem jahanju iz Konjeniškega društva Pesnica (video):

Konjeniško društvo Pesnica združuje ljudi predvsem iz ljubezni do konj. V pristnem domačem okolju kmetije obdane z gozdnatim gričevjem in travniki, kjer je poleg konjev dom našla še pestra druščina drugih živali katera si je moč ogledati v njihovem mini živalskem vrtu. Tako lahko med mnogimi živalmi vidite oslička, lamo, pujska, zajčke, papige in še kaj bi se našlo.

Mogoče vam bo všeč