Dogodki in prireditveLokalnoV fokusuVideoŽivljenje

(VIDEO) Dom upokojencev Ptuj do prizidka nadstandardne enote v Juršincih

Dom upokojencev Ptuj je danes slovesno odprl prizidek k že obstoječi enoti v Juršincih. Dogodka se je poleg ostalih gostov udeležil tudi minister za delo Janez Cigler Kralj (VIDEO):

Iztok Polanič (Pomgrad), Alojz Kaučič (župan Juršinci), Vesna Šiplič Horvat (dir. Dom upokojencev Ptuj), Janez Cigler Kralj (Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti)

Ptujski dom upokojencev s skoraj 800 posteljami trenutno deluje na petih lokacijah in je drugi največji javni socialnovarstveni zavod v Sloveniji. Zaradi vse večjih potreb po institucionalnem varstvu starejših so se pred dvema letoma odločili za gradnjo novega dela doma ob že obstoječi enoti v Juršincih. Po dobrem letu gradnje, ki jo je izvedel Pomgrad, so danes prostore tudi uradno predali namenu. Prizidek ponuja 96 novih mest, 12 enoposteljnih in 42 dvoposteljnih sob. Naložba je bila vredna 5,3 milijona evrov.

Ker je ptujski zavod eden tistih, ki jim je država odobrila sredstva za sofinanciranje dnevnih oblik varstva in začasnih namestitev za starejše, so danes z ministrom Ciglerjem Kraljem podpisali sporazum o gradnji novega doma na Žabjaku. V omenjenem ptujskem naselju bo zrasel nov objekt, za katerega so si zagotovili 1,4 milijona evrov.

Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj,  Janez Cigler Kralj, Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Minister Cigler Kralj je ob tem potrdil, da sporazum vsebuje zavezo vseh treh podpisnikov, poleg doma in ministrstva še ptujske občine. Občina bo poskrbela za infrastrukturo na lokaciji, dom upokojencev del sredstev, država pa se je zavezala, da bo preostali del denarja zagotovila iz evropskih ali domačih virov.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč