LokalnoŠportV fokusuVideo

(VIDEO) Velik športni dogodek, kateremu je občina Kungota dodala svoj pridih

Letos je potekala 27. kolesarska dirka Po Sloveniji, najodmevnejši kolesarski dogodek pri nas. Del trase katere štart je bil na Ptuju s ciljem v Rogaški Slatini je vodil tudi skozi občino Kungota. Županja Tamara Šnofl je ob tem izrazila veliko zadovoljstvo, da so lahko sodelovali v tako mednarodno uveljavljenem tekmovanju. (VIDEO)

Županja občine Tamara Šnofl je poudarila tudi pomen dolgoročnih učinkov organizacije takšnega dogodka, na občini pa že snujejo načrte za dodaten razvoj kolesarstva v teh krajih. Eden izmed načrtov je izgradnja dodatnih kolesarskih povezav med Zgornjo Kungoto in Počehovo, za kar se nadejajo tudi pridobitev evropskih sredstev.

Omembe vredna je tudi organiziranost Osnovne šole Kungota. Učitelji skupaj z učenci te šole so pripomogli k čudovitem navijaškem vzdušju, katerega je krasil enoten izgled, navijaški transparenti in pesem: https://www.facebook.com/Vfokusucom/videos/1871603589683419Za občino je to prvo sodelovanje na tako pomembnem in mednarodno uveljavljenem športnem tekmovanju, katero bo prav gotovo odlična promocija, še posebej ob močni medijski pokritosti tega kolesarskega spektakla: https://www.facebook.com/Vfokusucom/videos/4520026304675522

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno