foto: Nik Jevšnik/STA
SlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Danes, v čast praznovanju 30 let naše države, je v Predsedniški palači še posebej slovesno

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v počastitev dneva državnosti in 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije, v Veliki dvorani Predsedniške palače sprejel in slavnostno nagovoril obiskovalce dneva odprtih vrat. Več v VIDEO izjavi Borut Pahor:

Predsednik Pahor je vsem Slovenkam in Slovencem doma in po svetu izrekel prisrčne čestitke in dejal, da je srečen in prevzet, da se po dolgem letu epidemije v našo deželo ponovno vrača življenje ter nasmeh na naše obraze. Spomnil je na čas pred tridesetimi leti, ko se je v naročju ljudske enotnosti rojevala naša dežela, ki je bila plod iskrenega, a tudi zapletenega političnega sodelovanja. Zato je posebej poudaril, kako pomembno je, da svojim otrokom zagotovimo varno in mirno prihodnost, da bodo lahko razvijali svoje številne talente, ter se od nas učili, da samo s strpnostjo in spoštovanjem lahko premagamo naše razlike. Iskreno se je zahvalil vsem obiskovalcem Predsedniške palače, da lahko skupaj z njimi praznuje rojstni dan naše države.

Vsi obiskovalci so si ogledali poslopje Predsedniške palače in delovne prostore predsednika republike Boruta Pahorja, ki je v svoji pisarni odgovarjal na številna vprašanja. povezana z delom predsednika republike in njegovega urada.

Kot že veleva tradicija ob državnih praznikih, je tudi danes v počastitev državnega praznika pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja neprekinjeno potekajo od leta 2013, z izjemo poletja 2018, ko so v prostorih Urada predsednika Republike Slovenije potekala obnovitvena dela, in časa epidemije covida-19. Dnevi odprtih vrat so postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 (petindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija