Foto: Anže Malovrh/STA
Dogodki in prireditveSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Dan odprtih vrat za mlade obiskovalce Predsedniške palače

Po daljši prekinitvi zaradi epidemije covida-19 je danes v Predsedniški palači ponovno dan odprtih vrat. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel dve najavljeni skupini mladih, ki ju je ob prazniku nagovoril, nato pa so skupaj prisluhnili krajšemu glasbenemu programu, ki sta ga pripravila dijaka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Maj Brinovec in Štefan Kosirnik:

Predsedniško palačo so danes obiskali dijaki Srednje zdravstvene šole Postojna, ki so v času epidemije covida-19 pomagali v Domu upokojencev Ajdovščina, ter učenci 3. razreda Osnovne šole Šmartno pod Šmarno goro. Predsednik republike jih je v palačo povabil, ker se mu zdi, da so bili v času epidemije mladi nekoliko zapostavljeni. Več v video izjavi predsednika Pahorja:

Predsednik Pahor je v nagovoru spomnil na Primoža Trubarja, utemeljitelja slovenskega knjižnega jezika, ki je danes tudi eden od uradnih jezikov Evropske unije, skupnosti več kot 400 milijonov ljudi. Mlade obiskovalce je zato ob prazniku spodbudil, da naj čutijo v srcu ponos.

Foto: Anže Malovrh/STA

Vir: Urad predsednika Republike Slovenije

Mogoče vam bo všeč