koronavirusSlovenijaV fokusuVideo

(video) Cepljenje se je v rizičnih skupinah pokazalo kot pravi in odločen korak v boju z epidemijo

Včeraj je bilo opravljenih 4.024 PCR testiranj in 44.775 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo potrjenih 894 novih okužb, delež pozitivnih testov pa je bil 22,2-odstoten. Sedem dnevno povprečje okužb je po danes objavljenih podatkih NIJZ 675 ( včeraj 661). Zasedenost Covid oddelkov v bolnišnicah je še naprej visoka in se bistveno ne spreminja.

Cepljenje se mora po besedah Nuške Čakš Jager razširiti na celotno prebivalstvo. Za zdaj beležijo upad med starostniki in oskrbovanci, ki so bili cepljeni. V rizičnih skupinah pa se cepljenje v veliki meri torej že obrestuje ( več v video posnetku ):

Doroteja Šmuc je predstavila organizacijo in potek cepljenja v Cepilnem centru Zdravstvenega doma Celje. Vsak, ki je povabljen na cepljenje, mora imeti pri sebi kartico zdravstvenega zavarovanja in cepilno knjižico, kolikor jo ima. Vsi, ki se želijo cepiti, se lahko prijavijo na spletni strani njihovega cepilnega centra. Kljub veliki obremenjenosti zdravstvenega kadra in obilici administrativnega dela, so še vedno visoko motivirani in pripravljeni precepiti čim več oseb ( video ):

V državah EU se sicer trend okužb zmanjšuje. V nekaterih državah, predvsem na Hrvaškem in Cipru, pa je zaznan velik porast novih okužb. Zaskrbljujoče je, da vse države poročajo o visoki zasedenosti bolnišničnih postelj, tudi na intenzivni negi.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč