Foto: UKC Mb
koronavirusSlovenijaV fokusuVideo

(video) Cepljenje je največji, najbolj zahteven in najpomembnejši projekt našega časa

Minister za zdravje Janez Poklukar je dejal, da je v zadnjih dneh zaznati postopno, vendar relativno konstantno dnevno upadanje števila pozitivnih prebivalcev na koronavirus, zdravstvo pa je še vedno močno obremenjeno. Za stabilno epidemiološko stanje smo po ministrovih besedah odgovorni vsi. Izjemnega pomena je, da se precepimo v čim večjem številu. Ključno je, da vsem zagotovimo enakovreden dostop do naročanja za cepljenje, je še poudaril Janez Poklukar. Kako uspešni bomo, je odvisno od naše solidarnosti in vzajemne pomoči. Pomembno vlogo ima osebni zdravnik s svojimi sodelavci in lokalna skupnost. (video):

Minister je danes tudi obiskal Cepilni center Bled, kjer cepljenje poteka vzorno. Delujejo družbeno odgovorno in imajo pravilen pristop.

V sodelovanju z NIJZ so v okviru E-zdravja pripravili aplikacijo za lažje naročanje. Ker je digitalizacija ena od prioritet in ker se je v epidemiji pokazalo, kako zelo jo potrebujemo, je minister ponosen na izdelano aplikacijo. Tistim, ki ste se prijavili na cepljenje, bodisi preko osebnega zdravnika, bodisi na cepilnem mestu, ne bo treba ponovno oddajati prijave. Podrobnosti, informacije in prijava na cepljenje je mogoča na povezavi: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje.

Naložbo financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Vir: Gov.si

 

Mogoče vam bo všeč