LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Bovec 2021: na taboru občinskih in medobčinskih odborov SDS se je zbralo skoraj 10.000 ljudi

Predsednik vlade Janez Janša je napovedal uspešno prihajajoče politično leto. “Do medalje se pride v finišu in pred nami je ta finiš”, je dejal in napovedal zmago na naslednjih državnozborskih volitvah, ki bodo v manj kot v enem letu.V Bovcu je včeraj potekalo vsakoletno srečanje občinskih in mestnih odborov SDS, ki zaznamuje začetek že 26. poletnega tabora stranke. Med vrhovi okoliških gora so se zbrali člani stranke SDS iz vse Slovenije. S seboj so prinesli veliko dobre volje in svojih tradicionalnih jedi. Prireditev je potekala tudi v znamenju še vedno trajajoče epidemije, zato so bili upoštevani vsi ukrepi za preprečevanje širjenja z okužbo Covid-19. Prireditev se je pričela s pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje v izvedbi Ansambla Hram, nakar je na oder stopil vodja poslanske skupine SDS, Danijel Krivec in podžupan občine Bovec Miro Bozja, ki je prebral pismo župana občine Bovec Valterja Mlekuža. (VIDEO)

Zbrane je nato nagovoril častni predsednik Gorniškega kluba Skala in gorski vodnik prof. dr. Anton Jeglič, ki je izpostavil, da smo se v Bovcu zbrali prijatelji. (VIDEO)

Dr. Jegliču je sledil osrednji govornik prireditve, predsednik vlade in stranke SDS, Janez Janša. Predsednik je pozdravil vse prisotne in povedal, da smo se letos morali zbrati v oteženih PCT pogojih. V naslednjih mesecih bo življenje lažje, a do tega ne bo prišlo, če nas ne bo več zadostilo tem pogojem. Pri tem je poudaril pomen solidarnosti. Nato se je dotaknil političnega dogajanja. Opozoril je, da se stranka in vlada soočata s številnimi nagajanji in nasprotovanji v vsem, kar vlada sprejme. Sprejema in deluje pa z edinim namenom – izboljšanje stanja in življenja v Sloveniji za vsakogar.

“V SDS smo vedno delali po principu, toliko bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS. Žal smo se v tem času srečali s tistimi, ki delajo po načelu, toliko slabše za Slovenijo, toliko bolje za njih. Nagajali in razveljavljali so stvari, samo zato, da bi bilo delo vlade težje.” 

Govoru je sledila svečana podelitev diplom za uspešen zaključek akademije dr. Jožeta Pučnika. Diplomanti in diplomantke so diplomo prejeli na odru iz rok predsednika vlade Janeza Janše. Podelitvi je sledil zabavni del prireditve z glasbenimi točkami.

Vir: SDS

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno