SlovenijaV fokusuVideozanimivoŽivljenje

(VIDEO) Ali so stereotipi o Slovencih in njihovih navadah resnični? Presodite sami

Na SURS-u bodo vsak ponedeljek v avgustu na spletni strani razbijali stereotipe o prebivalcih Slovenije. Serija videov je dostopna tudi na njihovem YouTube kanalu.

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je na svojem YouTube kanalu objavil serijo petih kratkih promocijskih videov, ki na šaljiv način obravnavajo stereotipe o Slovencih. Videi so na voljo tako v slovenskem kot tudi angleškem jeziku in ponujajo obilo smeha ter zanimive statistične podatke v povezavi z obravnavanimi tematikami. Obenem tujcem nudijo vpogled v slovensko kulturo in običaje.

1. stereotip: COPATI

Nekaj, kar je za tujce vedno znova zelo presenetljivo, je za nas v Sloveniji nekaj povsem običajnega. Pa morda veste, koliko parov copat letno kupimo oz. uvozimo? (VIDEO)

2. stereotip: NEDELJSKO KOSILO

Vsi vemo, kaj je tipično slovensko nedeljsko kosilo. Pri tem pa ne gre zanemariti dejstva, da mora biti postreženo ob točno določeni uri…(VIDEO)

3. stereotip: ŠPORTNIKI PO SRCU

Zelo radi navijamo za naše vrhunske športnike. Pa veste, koliko ur povprečen Slovenec posveti športu? (VIDEO)

4. stereotip: DOMAČE, DOMAČE

Vrtičkanje in lastna pridelava hrane je v Sloveniji zelo pomembna. Morda veste, koliko odstotkov slovenskih gospodinjstev ima svoj lasten vrt za pridelavo hrane? (VIDEO)

5. stereotip: MEDSOSEDSKI ODNOSI

Čeprav se sosedi med seboj stereotipno prepirajo, to v Sloveniji ne drži. Še več, statistika govori, da so medsosedski odnosi v Sloveniji naravnost vzorni.(VIDEO)

Vir: Slovenska turistična organizacija

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija