Vesel v intervjuju za Novo24 TV (Foto: Zajem zaslona You Tube)
Intervju

Vesela bolj kot njegovo lukrativne prostočasne dejavnosti diskreditirajo njegove poteze in njegove besede kot predsednika t.i. sodišča

Afera FIFA – UEFA, relacije Infantini-Vesel-Čeferin, ki so sicer iz vidika desnega političnega pola prišle “pravi čas”, ker diskreditirajo predsednika računskega sodišča, je glede tega, kaj bi moralo našega junaka Vesela najbolj diskreditirati, v bistvu obrobna.

Ko je Vesel pred kakšnim tednom dal intervju za Novo24 TV, smo tudi politično – ideološko nasprotni morali priznati, da je nastopil prepričljivo. Neukemu očesu in ušesu je deloval verodostojno, vse dokler se ni pričel sprenevedati glede skrbi, ki se pojavljajo v zvezi s poročilom računskega sodišča o delovanju ministra Počivalška – iz smeri desne politike ali politike, blizu sedanji vladi.

Takrat je dejal, da se vlada nima kaj bati resnice in da ne razume, zakaj kogarkoli skrbi to poročilo. Kar skrbi ljudi blizu vlade je znano: če bodo upoštevane neponovljive okoliščine, timing objave poročila, pronicanje novic o osnutku poročila v javnost, objektivnost Vesela.

In kaj je storil Vesel? Zamenjal je namestnika, ki je imel pomisleke glede timinga in glede tega, kdaj bi poročilo moralo biti izdano. In to je bistveno glede njegove verodostojnosti in verodostojnosti računskega sodišča, ne to, da v prostem času od največje športne organizacije na svetu dobi vsak mesec za nekaj plač predsednika slovenske vlade.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju