SvetZdravje

Velika Britanija bo poskušala ugotoviti, kako razviti cepiva za prihodnje pandemije v 100 dneh

VELIKA BRITANIJA je v torek dejala, da bo v torek pripravila novo mednarodno strokovno skupino, ki bo pomagala okrepiti globalno pripravljenost na naslednjo pandemijo in pospešiti razvoj cepiv proti prihodnjim boleznim, ko se bodo pojavila.

Pod britanskim predsedovanjem G7 se bo partnerstvo za pripravljenost na pandemijo predstavilo voditeljem G7 na junijskem vrhu in predstavilo mnenje o tem, kako doseči cilj predsednika vlade Borisa Johnsona za razvoj cepiva proti prihodnjim boleznim v 100 dneh.

“Združeno kraljestvo je kot predsednik G7 odločno, da bo s svojimi partnerji zmanjšalo tveganje za koronavirus in okrepilo globalno pripravljenost na prihodnje pandemije,” je pred virtualnim dvo dnevnim srečanjem skupine dejal minister za zdravje Matt Hancock.

“Ta nova strokovna skupina bo v letih, ki so pred nami, usmerila naša prizadevanja za zaščito ljudi pred novimi boleznimi povsod in za reševanje življenj.”

PPP bo vodja glavnega znanstvenega svetovalca britanske vlade Patricka Vallancea, v usmerjevalni skupini pa bodo vključeni vodilni direktorji podjetij, ki so proizvajala cepiva covid-19 – AstraZeneca, Pfizer in Johnson & Johnson, pa tudi znanstveniki.

Velika Britanija je napovedala tudi 16 milijonov funtov več sredstev za Inovacijsko koalicijo za pripravljenost na epidemije (CEPI) za podporo globalni preskrbi s cepivi in razvoju cepiv.

Avtor: LK

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet