Fotografija je simbolična
LokalnoV fokusuŽivljenje

Več let izvajal psihično in fizično nasilje ter ženi in sinu grozil z ubojem

Policisti Policijske postaje Rače, so 5. junija 2021, ob 17.55, odvzeli prostost in pridržali občana iz območja občine Hoče-Slivnica, ki je več let izvajal psihično in fizično nasilje nad njegovo ženo. Prav tako je njej in sinu grozil z ubojem v kolikor ga bosta zapustila.

Ker so policisti pridobili informacijo, da osumljenec nezakonito poseduje orožje, so 7. junija  2021, na podlagi odredbe pristojnega sodišča, pri njemu  opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo so našli in mu zasegli strelno  orožje (samokres M57 z nabojnikom) in 263 nabojev, več kosov pirotehničnih  izdelkov ( petard znamke Pirat ) in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana drogo konoplja.

Foto: Policijska postaja Rače

Zoper osumljenca bodo pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, nasilja v družini ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi.

Prav  tako bodo zoper njega uvedli t.i. hitri postopek o prekršku po Zakonu o  eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, zaradi posedovanja petard. V kolikor bo  analiza zaseženih rastlinskih delcev potrdila, da gre za prepovedano drogo, pa  tudi po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno