Fotografija je simbolična
LokalnoprometV fokusuŽivljenje

Včerajšnji dan v znamenju alkoholiziranih voznikov

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel  298 klicev, od tega 95 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi: 15 kaznivih dejanj, 8 prometnih nesreč I. kategorije, 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, 2 prometni nesreči III. kategorije, v katerih sta se dve osebi hudo telesno poškodovali, 5 povoženj živali, 2  kršiteljema  cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila, 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih.

Trčil v peško

Včeraj, ob 11.15 je 35-letni voznik kombiniranega vozila, na Tržaški cesti v Mariboru, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v 69-letno peško. Ta se je v trčenju hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Voznika bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Hudo poškodovan motorist

Včeraj, nekaj po 15. uri, sta po regionalni cesti, iz smeri Slovenske Bistrice proti Mariboru, vozila 52-letni voznik osebnega avtomobila in 62-letni voznik motornega kolesa. V bližini bencinskega servisa v Bukovcu je voznik motornega kolesa, kljub polni črti, pričel prehitevati voznika osebnega avtomobila, čeprav je ta že zavijal v levo. Zaradi tega je prišlo do trčenja med voziloma. V trčenju se je motorist hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v UKC Maribor. Policisti bodo motoristu vročili plačilni nalog.

Pijan motorist padel in se poškodoval

Včeraj, nekaj po 18. uri je na Letališki cesti v Skokah, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel 39-letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Ob tem se je lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti so v postopku ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Ugotovili so pa tudi, da je imel v organizmu 0,68 mg/l alkohola.

Pijan povzročil prometno nesrečo

Sinoči, malo pred 21.30, se je na Ptujski cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje telesno poškodoval 25-letni voznik osebnega avtomobila. Prometno nesrečo je povzročil 30-letni voznik osebnega avtomobila, avstrijski državljan, ki je v križišču s Špelino ulico izsilil prednost prej opisanemu vozniku, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. Poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Povzročitelj prometne nesreče je s kraja peš odšel proti centru mesta, a so ga policisti blizu hitre ceste H2 prijeli. Ugotovili so, da je imel v organizmu 1,30 mg/l alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled v UKC Maribor. Zraven tega so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Po usmeritvah dežurnega državnega tožilca bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Vir: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno