Foto: Policija
LokalnoprometV fokusu

V Slovenji policisti zabeležili 1.241 kolesarjev pod prekrškom

V štirinajstdnevni preventivni akciji za večjo varnost kolesarjev v Slovenji ugotovljenih skupno 1.241 kršitev

Policisti so ugotovili 1.241 kršitev kolesarjev, med vozniki motornih vozil pa 204 kršitve, s katerimi so vozniki ogrožali varnost kolesarjev. Od skupno 1.445 kršitev so v 1.020 primerih izrekli opozorila. 49 kolesarjev pa je vozilo pod vplivom alkohola.

Foto: Pixabay

Med 17. in 30. majem so tudi mariborski policisti izvedli poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v prometu, katere so policisti izvajali tudi po vsej Sloveniji. Mariborski policisti so z elektronskim indikatorjem alkohola preverili 202 kolesarja, osem jih je kolo vozilo pod vplivom alkohola ( 5 nad 0.52 mg/l in 3 do 0.52 mg/l ). Policisti so napisali tri obdolžilne predloge, izrekli 87 glob in opozorili skupno 178 kršiteljev.

Lani so v prometnih nesrečah na območju PU Maribor življenje izgubili trije kolesarji, 141 je bilo poškodovanih. Ob včerajšnjem svetovnem dnevu kolesarjenja se tudi mariborski policisti pridružujejo pozivom k varnemu kolesarjenju – tisti, ki se na pot odpravljajo s kolesom, naj poskrbijo na lastno varnost s tehnično brezhibnim kolesom, s čelado na glavi ter z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. Na kolesarje naj bodo pazljivi tudi drugi udeleženci v prometu. Še posebej v prometu velja – pazite drug na drugega.

Vir: Policija

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno