Črna kronikaLokalnoprometV fokusu

V prometni nesreči na avtocesti A1, izven naselja Ljubečna umrl 51- letni voznik tovornega vozila. Zaskrbljujoča črna statistika

Danes, okoli 09.20 ure, se je na avtocesti A1, izven naselja Ljubečna zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 51-letni voznik tovornega vozila, 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in 25-letni voznik tovornega vozila.  

51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki bi naj vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu, silovito trčil v tovorno vozilo s  priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 51-letni  slovenski voznik na kraju nesreče umrl. Po trčenju je tovorno vozilo s priklopnikom, v katerega je trčil 51-letni voznik, trčilo še v tovorno vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo v koloni. Druga dva udeležena voznika, državljana Bosne in Hercegovine v prometni nesreči nista bila poškodovana.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 12.00 ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet v smeri Maribora poteka po prehitevalnem pasu. Seveda je nastajal in nastal zamašek že pred prihodom v Celje iz žalske strani že ob izhodu iz Levca(obveščen od udeleženke v prometu).

To je letos že štirinajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku. Tako naglega porasta prometnih nesreč z smrtnim izidom pa kljub temu je zaskrbljujoče.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč