koronavirusLokalnoV fokusuZdravje

V občini Slovenj Gradec uspešno izvedli kar dve akciji cepljenja proti Covid 19 na terenu

Mobilna ekipa Zdravstvenega doma Slovenj Gradec v dogovoru z vodstvom Mestno občino Slovenj Gradec in vaškimi skupnostmi so izvedle cepljenja na terenu, ki se jih je udeležilo precejšnje število krajank in krajanov ožjih lokalnih skupnosti MOSG. Na tak način so omogočili cepljenje vsem, ki so se zanj odločili, pa jim je pot do zdravstvenih centrov ali cepilnih točk tako ali drugače otežena. Cepljenje je potekalo v Pamečah, Podgorju, Šmiklavžu in Razborju ter na Legnu in Selah. Cepljenja so izvedli še v Šmartnem, Radušah in Turiški vasi.

Koordinacijski odbor, ki ga je 15. julija sklical podžupan dr. Peter Pungartnik, je predhodno izoblikoval potrebna logistična in strokovna izhodišča za izvedbo terenskih cepljenj, Zdravstveni dom pa je na lokacije napotil usposobljene strokovne ekipe.

Akcija je v celoti uspela, saj se je za cepljenje odločilo veliko število ljudi, zaradi česar jo bodo v mesecu avgustu in septembru najverjetneje še ponovili, vsekakor pa bodo tedaj mobilne ekipe napotili tudi v mestne četrti, čeprav ima že sedaj mestno prebivalstvo za cepljenje na voljo bistveno več možnosti, lokacij in terminov.

Za izvedbo akcije se Mestna občina Slovenj Gradec zahvaljuje Zdravstvenemu domu Slovenj Gradec, predsednikom Vaških skupnosti ter vsem strokovnim delavcem in prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi. Zahvaljujejo pa se tudi vsem občankam in občanom, ki so se v skrbi za lastno zdravje in zdravje svojih bližnjih napotili za cepljenje odločili v duhu družbene odgovornosti in želje po zajezitvi epidemije bolezni Covid-19.

Vir: Občina Slovenj Gradec

Mogoče vam bo všeč