Foto: Pixabay
Črna kronikaSvetV fokusu

V Iraku v požaru v bolnišnici umrlo najmanj 52 ljudi

V Iraku je v ponedeljek v požaru v bolnišnici na oddelku za covidne bolnike umrlo najmanj 52 ljudi, 22 je bilo poškodovanih. Požar v bolnišnici Al Husejn v mestu Nasirija na jugu Iraka so lokalni gasilci že spravili pod nadzor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predstavnik zdravstvenih oblasti je za AFP povedal, da je bil glavni razlog za požar eksplozija rezervoarja s kisikom. Žrtve so umrle zaradi opeklin, še naprej pa iščejo morebitne preživele, saj bi lahko kdo še ostal ujet v stavbi, pa je pojasnil tiskovni predstavnik zdravstvenih oblasti Hajdar al Zamili.

To je že drugi tovrstni požar v Iraku v zadnjih treh mesecih. Pred bolnišnico so se zbrali mladi protestniki, ki so opozarjali na razmere v zdravstvu. Tudi na družbenih omrežjih so številni pozivali k odstopu višjih predstavnikov oblasti. Iraški premier Mustafa Kadimi je zagotovil, da bodo odkrili vzrok požara. Med drugim so že pridržali vodjo zdravstva v provinci Di Kar in vodjo bolnišnice.

V Iraku so sicer doslej potrdili več kot 1,4 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je več kot 17.000 covidnih bolnikov.

Vir: STA

Mogoče vam bo všeč