Črna kronika

V helikopterski nesreči na Aljaski umrl lastnik POP TV.

Ameriški New York Times  poroča, da je v soboto na aljaškem ledeniku v helikopterski nesreči umrl najbogatejši Čeh Petr Kellner. Kellner je lani prek PPF Groupa kupil POP TV.

V nesreči je skupaj umrlo pet ljudi. Ena oseba je huje poškodovana, a je po poročanju NYT njeno stanje stabilno. Vzrok nesreče še preiskujejo.

Reševalci so bili o nesreči obveščeni v soboto ob 22. uri, ko se helikopter ni vrnil z ekskurzije, v bližini ledenika Knik pa so opazili razbitine helikopterja.

V Sloveniji je bil znan kot lastnik največje komercialne televizije

Po oceni revije Forbes je premoženja Kellnerja znašalo 17,5 milijarde evrov, kar ga je uvrščalo na 68. mesto na svetu. Kellner je bil v Sloveniji znan predvsem kot lastnik POP TV, pred tem pa je imel v lasti tudi spletnega trgovca Mimovrste. Kellner je do lastništva največje komercialne televizije pri nas prišel z nakupom ameriškega sklada CME.

Kellner je poleg lastništva PPF družinsko povezan tudi z lastnikom češkega EP Holdingom, ki vstopa v strateško partnerstvo z družbo SŽ-Tovorni promet. Lastnik EP Holdinga je namreč poslovnež Daniel Kretinsky, ki je poročen s hčerjo Petra Kellnerja, poroča STA.

EP Holding sta sicer leta 2009 ustanovila PPF Holding in družba J&T Group, s katero naj bi bila vrsto let tesno poslovno povezana tako Kellner kot Kretinsky. Družba J&T Group je sicer tudi lastnica dobrih 13 odstotkov Petrola.

 

vir ~ sol.net

 

Mogoče vam bo všeč