Foto: Vane
koronavirusLokalnoV fokusuZdravje

V boju za večjo in boljšo precepljenost prebivalstva: Cepilno mesto proti COVID-19 od 2. 8. 2021 v Urgentnem centru Celje

Iz SB Celje sporočajo, da bodo od ponedeljka, 2. 8. 2021 v celjski bolnišnici zagotavljali cepljenje v Urgentnem centru Celje. Cepilno mesto bo delovalo v Enoti Službe nujne medicinske pomoči od ponedeljka do petka v dopoldanskem in popoldanskem času. Priporočeno je, da se obiskovalci na cepljenje prijavijo vnaprej, saj je potrebno zagotavljati ustrezno cepivo. Na cepljenje se prijavijo od ponedeljka do petka med 7. In 15 uro na telefonski številki 03 423 30 52. Obiskovalci ob cepljenju predložijo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

Cepilno mesto za prebivalce celjske regije ostaja celjsko sejmišče.

Kaj to pomeni?

Čas in vse bolj agresivne različice COVID 19, nakazujejo oziroma empirične vpoglede pri morebitnem porastu okužb tekom tega poletja, da okužba ali ponovna obolevnost skorajda nična ali nična pri cepljenih. Rešitev je samo v čim večji precepljenosti prebivalstva. Sedaj je idealna priložnost za popraviti ne najbolj ugodno sliko glede na odstotek cepljenja pri prebivalstvu.

Cepljenje je rešitev. Kdor misli drugače misli zmotno in škodljivo za svoje in seveda za tuje zdravje. Sebičnosti ni potrebno puščati preveč prostora za manipulacije. Tudi na preostali del družbe bodo slabšalni učinki. Družba in vsi njeni segmenti morajo delovati. Delovalo bo vse samo v kolikor bodo v njej odgovorni državljani.

Bodite odgovorni državljani, cepite se!

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč