LokalnoSlovenija

Univerzitetni klinični center Maribor v sodobno prenovljeni enoti za intenzivno nego in terapijo otrok oddelka za pediatrijo

Na pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor se letno zdravi okrog tristo obolelih otrok. Poleg novih prostorov in opreme v enoti za intenzivno nego in terapijo otrok v pediatrični kliniki, so se okrepili tudi z dodatno usposobljenim kadrom. Investicija je zagotovo dobrodošla, saj bodo s to pridobitvijo v tej zdravstveni ustanovi nudili vrhunske zdravstvene storitve v reševanju življenj ter zdravljenju naših najmlajših.

Finančno investicijo je v celoti omogočila država

Investicijo v enoto za intenzivno nego in terapijo otrok v mariborskem kliničnem centru je v celoti krila država. Celotna vrednosti investicije je približno 1.200.000 evrov, od tega je približno 600 tisoč evrov bilo namenjenih za prostorsko ureditev in približno 600 tisoč evrov za opremo. V Sloveniji sta sicer le dve takšni intenzivni enoti, ki s pomočjo hitre logistične helikopterske ekipe v zdravstveno oskrbo sprejemata otroke iz celotne države.

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno