Erjavec in Golobič (Foto: Kolaž Nova 24 TV)
GospodarstvoIntervjuLokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVolitve

[UDARNO]Karl Erjavec, Golobičev klovn – distraktor

Da je Gregor Golobič, s kratkimi presledki, ko je skušal biti prvi mož postldsovskega Zaresa, ki je bil v bistvu prvi projekt, sedaj dobro znan kot poleg antijanšizma edini brand tranzicijske levice, novih obrazov, prvi kadrovik levice, vemo. Ker vemo in je tudi videodokumentirano, kaj si Golobič o Erjavcu misli, je bilo treba zastriči z ušesi nemudoma, ko je Karl Erjavec bil predstavljen kot nov kandidat za mandatarja.

Golobič Erjavca očitno ne ceni niti malo, zato sta razlagi lahko, na prvo žogo, dve:

  1. Erjavec je bil uporabljen kot diverzija, če diverzija, od česa?
  2. Na levi je dobesedno zmanjkalo ljudi, ki bi si bili pripravljeni delati sramoto s KUL – om, pa je to pač materijal, s katerim prvi kadrovik mora…Kadrovati.

Osrednji mediji sicer zdaj pišejo o neki začasni spremembi, odlogu ali podobnih stvareh, toda jasno je, da Erjavca, vsaj v tej podobi, več ne bo nazaj, če pa bo, bo to prav zares, višek patetike in dokaz poraza tranzicijske levice. Nihče se več ne želi pečati s kadrom prvega kadrovika. Vsaj nihče z integriteto.

Erjavec več ne bo kandidat, nezaupnico pa bodo morda še skušali forsirati, a bodo morali svoj podkupovalski in izsiljevalski mojo prestaviti na višjo raven. Ga imajo?

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč