Norosti niso naključne (Vir: RT)
IntervjuSvettehnologijaV fokusuVolitve

[UDARNO – BIZARNO] Revija Time zanikala trditve ostalih osrednjih medijev: “Ameriške volitve so bile zrežirane!”

Predsedniške volitve v ZDA leta 2020 niso bile “zrežirane”,  ampak “utrjene” z zaroto aktivistov, združenih v reševanju “Naše demokracije” pred “Oranžnim možem, večno slabim. Tako vsaj trdi Time.

V zakulisju se je odvijala zarota,” je v reviji TIME ta teden zapisala Molly Ball – biografinja predsednice parlamenta Nancy Pelosi – mimogrede, ki jo opisuje kot “obsežno, medstrankarsko kampanjo za zaščito volitev – izjemen napor v senci.

Članek Ballove razkriva marsikaj, od tega, zakaj demokrati niso priredili uličnih izgredov niti 4. novembra niti 6. januarja – organizatorji te “zarote” so jih ustavili – do tega, kdo stoji za prizadevanjem za spremembo volilnih pravil v ključnih državah in ustanavljanjem glasovanja po pošti, ki je organiziral “informativne” kampanje o rezultatih volitev in ki je celo volilnim uradnikom grozil, da bodo sprejeli “pravo” odločitev za potrditev glasovanja.

Medtem ko so bili vsi osredotočeni na poletne nemire kot na možno “barvno revolucijo”, se je izkazalo, da so gledali v naačno smer. Po poročanju TIME – a se je tista rava “revolucija” (hranjanje statusa quo) dogajalo v zakulisju, saj so demokratični aktivisti in sindikati združili moči z neokonzervativnimi NeverTrump – erji iz vrst republikancev, gospodarsko zbornico, korporacijami in Big Techom, da bi se volitve leta 2020 izšle tako, kot so želeli. To seveda imenujejo zmaga demokracije in volje ljudi, saj nihče v svoji zgodbi ni nikoli zlobnež.

“Njihovo delo se je dotaknilo vseh vidikov volitev,” je zapisala Ball – ova, od tega, da so države “spremenile zakone o volilnem sistemu” in zavračale “tožbe za zatiranje volivcev”, do rekrutiranja “vojske” anketnih delavcev in pritiskov na družbena omrežja, da zavzamejo trdnejšo linijo proti dezinformacijam. ”

Potem pa so po volilnem dnevu “nadzirali vse točke, da bi zagotovili, da Trump ne bi mogel preobrniti rezultata.” Ste že zaskrbljeni? Mogoče bi morali biti. Demokrati se celemu svetu smejijo v obraz in dobesedno priznavajo, da so volitve zrežirali, le da to na nek bizaren način oisujejo kot veliko zmago demokracije, dobrega, ljudstva. Levičarji, povsod po svetu, kamorkoli pogledaš – prevara in laž.

Kdo so torej ti rešitelji demokracije iz sence? Eden izmed njih je sindikalni organizator Mike Podhorzer iz AFL-CIO, tradicionalne demokratične postojanke. Drugi je Ian Bassin, pridruženi svetovalec Bele hiše v prvi upravi Baracka Obame. Seznam njegove ekipe “nepristranske, pravne države”, imenovane Protect Democracy, vključuje veliko Obaminih odvetnikov, pomočnika kampanje Johna McCaina, urednika neaktivnega neocon Weekly Standarda in nekoga iz SPLC, medtem ko je med njihovimi svetovalci NeverTrump – er, spodleteli predsedniški kandidat in nekdanji vohun Cie Evan McMullin.

Imejte to v mislih, ko berete Bassinov citat, da je bil “vsak poskus vmešavanja v pravilen izid volitev poražen,” (poudarek dodan), toda “za državo je zelo pomembno, da razume, da se to ni zgodilo po naključju. Sistem ni deloval čarobno. Demokracija se ne izvrši sama. ” Hladne besede.

Vodilni član tega prizadevanja je Norm Eisen, drugi Obamin svetovalec v Beli hiši. Pro-Trump Revolver News je celo sprožil alarm, da je Eisen septembra načrtoval “barvno revolucijo” – a takrat je bilo že prepozno, četudi je bil kdo pozoren.

Do takrat je Nacionalni inštitut za glasovanje doma – komaj dve leti stara organizacija in del prizadevanja – že opremil državne sekretarje po ZDA s tehničnimi nasveti o vsem, od tega, za katere prodajalce naj se odločijo, kako najti škatle, In jim celo priskrbel komplete komunikacijskih orodij, tj. Pogovorne točke.

Novembra 2019 – celo leto pred volitvami! – Facebookov Mark Zuckerberg je na večerji gostil “devet voditeljev državljanskih pravic”, med katerimi je bila Vanita Gupta, Obamina pomočnica generalnega državnega tožilca. Bila je del kampanje te senčne koalicije za “strožja pravila in uveljavljanje” na platformah družabnih omrežij – za vsak slučaj, če bi se spraševali, kako je Trump na koncu bil delatformiziran, ali pa kako je bila zgodba New York Posta o prenosnem računalniku Hunterja Bidena pred volitvami ignorirana.

O tem, za kakšno norost, objavljeno v kljub vsemu respektabilnem časniku kot je Time, gre, je tvitnil tudi sin Donalda Trumpa:

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju